Betonschuttingen

 

Betonschuttingen hadden vroeger geen best imago. Bij een betonschutting dacht men aan een grauwe en grijze tuinafscheiding, dit was dus geen echte verfraaiing van een tuin . In de loop der jaren is er heel wat veranderd op het gebied van betonschuttingen, grauw en grijs is het niet meer te noemen! Een betonschutting laten plaatsen is mogelijk in veel verschillende kleuren en motieven. Zo zijn er bijvoorbeeld schuttingen met rotsmotief  (enkel of dubbelzijdig) of  houtmotieven beschikbaar, hierdoor lijkt het alsof u een houten schutting heeft staan (maar dan met de voordelen van een betonschutting). Er zitten namelijk diverse voordelen aan de betonschutting. Zo vergen ze geen tot weinig onderhoud, ze gaan lang mee, trekken geen ongedierte aan, er zit 20 jaar garantie op en ze zijn ook nog eens geluidswerend.

Een ander voordeel aan de betonnen schutting is het feit dat u geen fundering hoeft te plaatsen. Hierdoor is dit type schutting een goed alternatief voor een gemetselde muur. Tevens is metselwerk een stuk duurder dan het laten plaatsen van een betonnen schutting. Een gemetselde muur is gemiddeld 3 keer zo duur.

Voordelen van een betonschutting ten opzichte van een houten schutting
De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een beton schutting in plaats van een houten schutting. Dit heeft er onder andere mee te maken dat een betonschutting onderhoudsarm is, ze niet omwaaien tijdens een storm, voor geluidsreductie zorgen en bovendien kunnen betonschuttingen niet krom trekken. Een goede investering waar u jaren lang plezier van zult hebben.

Moderne motieven:

  • Rotsmotief beton in de kleuren: witgrijs, antraciet en crème
  • Romeins motief in de kleuren: witgrijs en crème
  • Nostalgie motief in de kleuren: witgrijs, antraciet en crème
  • Graniet motief in de kleuren:  witgrijs en antraciet
  • Gebroken steen motief in de kleuren: witgrijs en antraciet

Al deze betonplaten hebben een afmeting van 184x36cm. Deze zijn makkelijk op elkaar te plaatsen zodat de gewenste hoogte bereikt kan worden. De maximale hoogte is 300cm, voor deze hoogte is in de meeste gevallen wel een bouwvergunning voor nodig.