Houten schutting

 

Een houten schutting is nog altijd populair. Houd u niet van beton? Dan is een houten schutting een goed alternatief. De hardhouten palen dienen minimaal 9cm dik te zijn, dit om vroegtijdige houtrot tegen te gaan. Een Bangkirai paal heeft een levensduur van ca. 25 jaar. Naast de houten schutting zijn er nog enkele andere opties. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar ons aanbodhoutbeton schuttingen, luxe houtbeton schuttingen of betonschuttingen.

Een houten schutting is een uitstekende keuze. Er zijn veel verschillende houten schuttingen verkrijgbaar, voor ieder wat wils dus! Schuttingen Helmond levert kwaliteit. Wij werken enkel met de beste materialen. Zo werken wij bijvoorbeeld met de houtsoort Bangkirai. Bangkirai is een houtsoort afkomstig uit de boom Shorea laevis. Het is een duurzaam houtsoort en bovendien bestendig tegen schimmel en insectenaanslag. Een schutting kan veel te verduren krijgen (zoals weerslag en insecten). Om zo lang mogelijk van uw houten schutting te kunnen genieten werken we daarom met deze houtsoort. Bangkirai heeft gemiddeld een levensduur van 25 jaar.

Ook leveren wij houten schuttingen op basis van geimpregneerd Midden Europees grenen. De grote verschillen tegenover Bangkirai is de levensduur en de prijs. Indien de grenen tuinschermen correct geplaatst worden hebben deze een levensduur van ca. 15 jaar. Het is niet aan te raden om palen van grenen te gebruiken, deze rotten vaak binnen enkele jaren weg, ondanks dat deze KOMO geïmpregneerd zijn.

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van houten schuttingen? Bekijk onderstaande foto’s eens. Alle houten schuttingen op onderstaande foto’s zijn in het verleden door ons geplaatst. Wilt u meer informatie over de houting schutting of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier.