Schutting winterproef

Schutting winterproef?

Een schutting heeft vaak een oneindige levensduur, maar dan moet je de schutting wel goed onderhouden. Vooral sneeuw, hagel, regen en kou oefenen veel druk uit op de beschermlaag de schutting. Bescherm daarom je schutting goed voor de winter! Er zijn bij online bouwmarkten veel soorten beits verkrijgbaar. Welke beits moet je nu gebruiken voor jouw type schutting?

Oude vervallen schutting opknappen voor de winter

Wil je je oude schutting in een nieuw jasje steken? Door hem te beitsen, gaat die er weer uit zien als nieuw. Het is wel belangrijk dat je kijkt op welke manier de schutting eerder is behandeld. Als je de houtnerf ziet, is de schutting behandeld met transparante beits. Je kunt in dit geval gewoon weer een transparante beits gebruiken. Als je schutting licht van kleur is, kun je hem door middel van beits de schutting donkerder maken.  Het is niet mogelijk om donkere schutting lichter te maken.

Beschadigde schutting opknappen voor de winter

Bij een beschadigde schutting is een transparante beits geen oplossing, want de schutting wordt hierdoor vlekkerig. Je kunt beter voor een dekkende beits gaan. Wel moet je de beits gebruiken die speciaal gemaakt is voor tuinhout. Dekkende beits is in allerlei kleuren verkrijgbaar. De meeste mensen kiezen voor bruin dekkende beits, maar je kunt ook voor donkergroen gaan. Donkergroen geeft een natuurlijk uiterlijk.

Nieuwe schutting geplaatst?

Heb je net voor de winter een nieuwe schutting geplaatst en ben je bang dat deze schutting ook direct beschadigd raakt? Een nieuwe schutting hoef je niet extra te beschermen. Er zit al een beschermlaag op en het duurt een paar jaar voordat deze laag verdwenen is. Als je de schutting toch wilt behandelen met beits, kies dan voor een transparante beits. De schutting behoudt langer zijn kleur door de beits.