Schuttingslot vervangen of laten repareren

Wanneer u ongewenst bezoek tegen wilt gaan binnen het door een schutting omgeven terrein, heeft u wellicht gekozen voor een schuttingslot in uw tuindeur. Doordat dit schuttingslot dagelijks wordt blootgesteld aan de invloeden van buitenaf, in de vorm van bijvoorbeeld regen, vorst, maar ook wind en fel zonlicht, kan dit slot beschadigen of zelfs volledig kapot gaan. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die u hierbij heeft, waarbij we kennis hebben ingewonnen bij een slotenmaker van Delft. Let wel, een schuttingslot is een gecompliceerd element van uw deur, waardoor het raadzaam is om enkel zelf te beginnen met de reparatie als u hier ervaring mee heeft.

Beschadigingen aan schuttingsloten

Er zijn meerdere mogelijke bronnen van schade aan uw schuttingslot. Enerzijds kan schade ontstaan door de natuur, anderzijds door menselijk handelen. Onder natuur verstaan we de invloeden van regen, hagel en bijvoorbeeld sneeuw op uw schuttingslot. U zult begrijpen, dat een slot kan gaan roesten als deze slecht wordt onderhouden en dagelijks wordt blootgesteld aan deze invloeden uit de natuur. Zeker in de winter als er sprake is van vorst, gaan er tal van sloten kapot als gevolg van vorstschade.

Ook door menselijk handelen kan een schuttingslot kapot gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afbreken van een sleutel in het slot, het forceren van de deur met behulp van een koevoet of het slecht onderhouden van sloten.

Voorkom schade aan schuttingsloten

Hoewel het lastig is om alle schade aan schuttingsloten tegen te gaan, kunt u de kans hierop wel zo goed mogelijk verkleinen. Onderhoud u sloten daarom goed, door deze geregeld schoon te maken en te voorzien van een druppeltje olie. Zo blijft het slot zelfs bij regen soepel en is de kans op schade een stuk kleiner! Laat sleutels daarnaast nooit in het slot zitten, zeker bij slecht weer niet.

Wanneer u zelf geen tijd heeft voor het onderhouden van uw schuttingsloten, kunt u een slotenmaker inhuren om dit onderhoud voor u uit te voeren.

Schuttingsloten vervangen of repareren

Wanneer uw schuttingslot beschadigd is, kunt u deze zelf vervangen of laten vervangen door een slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker kan u tevens helpen bij het repareren van sloten, wat in veel gevallen nog mogelijk is bij schade. Zorg er wel voor dat u niet zelf met gereedschap in het slot heeft gedrukt, als u niet weet hoe het slot er van binnen uitziet. Hiermee kan het schuttingslot blijvende schade oplopen, wat zelfs voor een slotenmaker lastig te repareren is.