Verschillende mogelijkheden schutting sloten

Wanneer u een schutting heeft, wilt u in alle rust kunnen genieten van bijvoorbeeld uw tuin, zonder het risico te lopen dat anderen via de deur in de schutting bij u binnenkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om sloten te plaatsen in de deur van uw schutting, waarover wij advies inwonnen bij een slotenmaker in Utrecht. De mogelijkheden tot het beveiligen van uw schutting lopen sterk uiteen. Naast sloten in de deur van uw schutting zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld ook het klimmen over de schutting tegen te gaan. Naast het feit dat u in alle rust wilt kunnen genieten binnen de schutting, houdt u op deze manier ook inbrekers zo goed mogelijk tegen. U moet er niet aan denken, dat u wordt opgeschrikt door dergelijk ongewenst bezoek in uw tuin!

Sloten voor schuttingen

Er bestaan verschillende sloten voor deuren in schuttingen, die zowel qua werking als qua materiaal verschillen. Het is hierbij de vraag in hoeverre u wilt investeren in een slot voor uw tuindeur en wat de functionaliteiten hiervan moeten zijn. Sommige sloten hebben een sleutel, terwijl andere sloten dienen als zogenaamde boerenklinkhendel. Hiermee kunt u de deur openen zonder sleutel, maar waait de deur in uw schutting bijvoorbeeld niet open. Als u een dergelijk slot aan de binnenzijde van uw tuindeur plaatst, zal het van buitenaf heel moeilijk zijn om de deur te openen. Met het oog op inbraak is dat een fijne gedachte, maar daardoor maakt u het voor uzelf ook onmogelijk om van buiten het door de schutting omgeven terrein binnen te komen. De kosten voor een dergelijke boerenklinkhendel liggen tussen een paar euro en maximaal enkele tientjes.

Een andere oplossing is een zogenaamd cilinderslot, wat ook in veel woningdeuren verwerkt is. Bij dit slot heeft u wel een sleutel en kunt het slot in de deur van uw schutting van twee kanten openen en sluiten. De kosten van een dergelijk slot liggen vaak aanzienlijk hoger dan bij de boerenklinkhendels, die we hierboven beschreven. Bij een cilinderslot gaat het al snel over enkele tientjes tot over de honderd euro per slot.